Volledig scherm
© Dierenpolitie

In Waalwijk gevonden puppy's sterken aan op geheime plek

WAALWIJK - De achttien puppy’s die vorige week in Waalwijk in beslag zijn genomen, zijn naar een geheime opvangplek gebracht om op krachten te komen. De hondjes waren ernstig vermagerd, maar niet levensbedreigend. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de honden.

De pups werden in een huis en bijbehorende schuur gevonden in ‘zeer zorgwekkende toestand’ na een tip. „Er waren pups die geen voer en water hadden”, liet een woordvoerder weten. De twee moederhonden werden niet in beslag genomen. De politie wil wel dat de moederhonden worden gesteriliseerd.

Vrijwillig afgestaan
De eigenaar van de honden heeft inmiddels vrijwillig afstand gedaan van de puppy’s. De hondjes zijn ondergebracht op een geheime plek, zoals het protocol van de politie voorschrijft. Zo wordt voorkomen dat een eigenaar de dieren gaat opeisen. Op de geheime plek sterken de jonge hondjes aan. Dat is ook wel nodig; enkele puppy’s hebben last van schurft.

De officier van justitie besluit binnen enkele weken wat er met de puppy’s gaat gebeuren. Naar verwachting zullen de dieren naar verschillende asiels in Nederland worden gebracht, om van daaruit een nieuw huis te zoeken. „Maar eerst moet het onderzoek naar de eigenaar worden afgerond. En ook de dierenarts moet nog uitgebreid naar de dieren kijken”, zegt een woordvoerder.

Waalwijk, Heusden e.o.