Volledig scherm
Jan van Oudheusden hoopt dat het boek de interesse voor de Sint Jan aanwakkert © Hetty Dekkers

Interieur Sint-Janskerk bij honderd mooiste van Nederland

WAALWIJK - De Waalwijkse Sint-Jan heeft weer iets om trots op de zijn. Het interieur van de koepelkerk wordt prominent beschreven in het nieuwe boek ‘Kerkinterieurs in Nederland’.

“Een belangrijk naslagwerk over de honderd mooiste kerkinterieurs van Nederland”, aldus rondleider en historicus Jan van Oudheusden. “Een hele eer dat we daar in staan.”

Baldakijn
Architectuurhistoricus Herman Wesselink besteedt een hoofdstuk van 4 pagina’s aan de Sint-Jan, met als titel ‘Oosters exotisme en expressionistische vormen’. Ook zijn er foto’s in het boek opgenomen, van onder andere het bijzondere baldakijn en de kruisweg van Charles Eyck.

Waardering
Rondleider Jan van Oudheusden verwacht en hoopt dat deze publicatie de landelijke waardering voor de Waalwijkse koepelkerk aanwakkert. “We trekken tot nu toe vooral veel bezoekers uit Waalwijk en omgeving. Dit boek is een gerenommeerd standaardwerk, geschreven door echte kenners. Dat gaat vast meer bezoekers van buitenaf aantrekken, ook voor de rondleidingen die we hier geven.” Maandag krijgt minister Jet Bussemaker het eerste exemplaar aangeboden van ‘Kerkinterieurs in Nederland’ in Amsterdam.

Het standaardwerk is 400 pagina’s dik en is binnenkort te koop in het winkeltje in de Sint-Jan, prijs 49,95 euro.

Waalwijk, Heusden e.o.