Waalwijker Gerard van Esch krijgt een Brabant Bokaal.
Volledig scherm
Waalwijker Gerard van Esch krijgt een Brabant Bokaal. © Marc Bolsius

Inzet beloond: Gerard van Esch en Ans Buys krijgen Brabant Bokaal

HEUSDEN/WAALWIJK - Ans Buys uit Heusden en Gerard van Esch uit Waalwijk krijgen een Brabant Bokaal 2018. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant kent deze onderscheiding jaarlijks toe aan mensen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De derde Brabant Bokaal is voor boswachter en natuurfilmer Mark Kapteijns uit Wintelre.

Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noordbrabant en commissaris van de Koning, reikt op 3 december de Brabant Bokalen 2018 uit in het provinciehuis.

Ans Buys dankt haar onderscheiding aan haar 'onvermoeibare inzet voor cultuureducatie in Brabant en ver daarbuiten. Ook is de Heusdense actief voor tal van culturele instellingen. 

Gerard van Esch krijgt de Brabant Bokaal voor zijn 'jarenlange vasthoudende en inspirerende' inspanningen voor behoud en zinvolle herbestemming van uniek onvervangbaar cultureel en natuurlijk erfgoed. Zo heeft de Waalwijker grote verdiensten voor de stichting  Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen.

De Brabant Bokaal wordt sinds 2008 uitgereikt.

Ook Ans Buys uit Heusden krijgt een Brabant Bokaal uitgereikt.
Volledig scherm
Ook Ans Buys uit Heusden krijgt een Brabant Bokaal uitgereikt. © Marc Bolsius