Volledig scherm
© Taina Monteiro

Jeugd: het uitgaansleven in Waalwijk is waardeloos

WAALWIJK - Waalwijk heeft het best goed voor elkaar. Goede scholen, een bloeiend verenigingsleven en mooie sportclubs. Toch moet jongeren iets van het hart: het uitgaansleven in Waalwijk is waardeloos.

Het is behelpen voor de Waalwijkse jeugd als ze in hun eigen stad op stap willen. In een enquête waarderen jongvolwassenen en middelbare scholieren het uitgaan in Waalwijk met een schamele 3,6. Aan het onderzoek werkten 139 jongeren mee.

Een gedeelte is lid van de Honours Club, een groep die studenten uit de regio wil koppelen aan het bedrijfsleven in de Langstraat. Daarnaast hebben middelbare scholieren van het Dr. Mollercollege en De Overlaat enquêtes ingevuld. De gemeente heeft het onderzoek laten doen met het oog op de toekomstvisie van Waalwijk in 2025.

Niet welkom
Er zijn niet genoeg uitgaansgelegenheden en de aantrekkelijkheid en beleving in het centrum laat te wensen over, menen de kritische jongeren. Het centrum biedt te weinig en er worden niet genoeg evenementen gehouden. ,,Je wordt te weinig verrast” en ,,Waalwijk is meer ingericht voor mensen met jonge kinderen en mensen van 40-plus”, waren opmerkingen die de jongeren meegaven in de enquête.

Middelbare scholieren klagen daarnaast dat ze op te weinig plaatsen welkom zijn, nu de leeftijd om alcohol te drinken is verhoogd naar 18 jaar.

Waalwijk, Heusden e.o.