Volledig scherm
Johan Gommers © foto privécollectie

Johan Gommers uit Waspik vijftig jaar bij Van den Born Carrosserie

WAALWIJK/WASPIK - Johan Gommers (64), geboren en getogen Waspikker, was afgelopen zaterdag vijftig jaar in dienst bij Van den Born Carrosserie BV uit Waalwijk.

Gommers begon bij het bedrijf toen dat nog in Waspik was gevestigd. Ver hoefde hij als 14-jarige destijds niet te lopen, want zijn werkgever was schuin tegenover het ouderlijk huis van Gommers gevestigd.

De jubilaris is nog steeds werkzaam als carrosseriebouwer/ constructie. Was het bedrijf vijftig jaar geleden nog een ambachtelijk bedrijf waar alles met de hand gebeurde, inmiddels is veel veranderd. ,,Johan is daarin meegegroeid", aldus eigenaar Mark van den Born.

,,Loyaal, betrokken, flexibel en nog steeds fluitend naar het werk", typeert Van den Born de jubilaris. Gommers ontving maandag een gouden penning met oorkonde. Ook kreeg hij een ingelijste geneeskundige verklaring, die in 1968 is afgegeven om als 14-jarige te mogen werken.

  1. Zorgen en vragen over aanleg nieuwe containerhaven in Waalwijk; ‘Er komt maar één schip per dag’
    PREMIUM

    Zorgen en vragen over aanleg nieuwe container­ha­ven in Waalwijk; ‘Er komt maar één schip per dag’

    WAALWIJK - Wordt de nieuwe containerhaven in Waalwijk niet onnodig groot, zo wil de MER-commissie van de gemeente Waalwijk weten. De haven op bedrijventerrein Haven Acht krijgt twee dubbele laad- en losplaatsen, goed voor vier schepen. ,,Maar er komt maar één schip per dag", zegt de commissie die onderzoek doet naar de effecten die de aanleg van de haven heeft op het milieu.