Volledig scherm
Members Gup (links) en Daan. Ze willen alleen met zonnebril poseren en hun echte namen niet prijsgeven. © Hetty Dekkers

Jonge Waalwijkse motorclub 'geen knokploeg op afroep'

WAALWIJK - De nog jonge motorclub Lost Boys Brotherhood komt actief op voor mensen die hulp nodig hebben. Ze zijn geen knokploeg op afroep, zoals ze zelf zeggen. Maar gebeurt er wat op straat, dan springen ze er tussen. ,,Wij kunnen niet tegen onrecht”, verklaren ‘members’ (actieve leden) Gup en Daan. Zaterdagavond houdt de club een openbare kennismakingsavond bij Café Spits in Waalwijk.

Gup is een 31-jarige militair uit Waalwijk, Daan komt uit Tilburg en is beveiliger. Hun achternamen houden ze liever geheim. ,,Vanwege onze werkgevers”, verklaart Gup. Lost Boys Brotherhood ontstond een klein jaar geleden als afsplitsing van Bikers Against Child Abuse, ook een club die zegt bescherming te willen bieden aan burgers.

Vriendengroep
,,Wij zijn een vriendengroep van motorrijders”, vertelt Gup. “Met een harde kern van vijf members. De rest noemen wij supporters, een soort vrijwilligers". De ‘Lost Boys’ distantiëren zich nadrukkelijk van de zogeheten outlaw motorcycle gangs, omg’s. ,,We zijn een club die iets goeds wil doen, met een eigen identiteit”, aldus Gup. ,,We houden ons aan de wet, drinken geen alcohol als we biken, accepteren geen drugsgebruik. Elk lid wordt bij ons vooraf grondig gescreend op eventuele strafbare feiten.”

Wie meer wil weten over Last Boys Brotherhood is zaterdag 20 augustus welkom op de meet & greet in Café Spits in Waalwijk, aanvang 20.30 uur.

Waalwijk, Heusden e.o.