Kan dat viaduct niet worden verhoogd tot vier meter?, vragen ze zich in Waalwijk af

WAALWIJK - Geeft de aanwas van grote bedrijven op Haven VII en Haven VIII de gemeente Waalwijk geen nieuwe inzichten over de hoogte van het viaduct aan de Hertog Janstraat. Dat vraagt de SGP zich af na weer twee ongevallen afgelopen week.

Vrachtwagenchauffeurs rijden zich met grote regelmaat vast onder het viaduct van 3,60 meter, een hoogte die lager is dan die van veel vrachtwagens. Ondanks ook volgens de SGP afdoende bebording blijft dit misgaan.

Andere inzichten

 De SGP wil weten waarom de gemeente bij de aanleg van het viaduct heeft gekozen voor een maximale doorrijhoogte van 3,60 meter en vraagt zich af of we nu zitten met een andere situatie, die kan leiden tot andere inzichten. De christelijke partij vraagt het college van B en W of de gemeente actie heeft ondernomen om de doorrijhoogte te verhogen naar vier meter.

Enkele maanden geleden gaven gemeente en Rijkswaterstaat aan in gesprek te zijn over het viaduct. De SGP wil weten tot welke inzichten en conclusies dit heeft geleid. Op vragen van het BD leken beide partijen niet happig op snelle actie rond het viaduct. 

Waarschuwing

Beide vrachtwagens die afgelopen week klem kwamen te zitten zijn van PostNL. Zij waarschuwen daarom voortaan hun vrachtwagenchauffeurs voor het viaduct en bieden een alternatieve route. 

Volledig scherm
Het viaduct in Waalwijk. © Marvin Doreleijers/FPMB
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement