Volledig scherm
Medewerkers van de Kansenfabriek presenteren hun nieuwe bedrijfskleding. archieffoto Jeroen de Jong/Beeld Werkt © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Kansenfabriek Waalwijk vreest ten onder te gaan aan 'eigen succes'

WAALWIJK - Tal van activiteiten in wijkcentrum BaLaDe worden georganiseerd door stichting de Kansenfabriek. Die vindt het hoog tijd dat de gemeente financieel bijspringt.

Voorstellingen voor ouderen, het serveren van maaltijden tegen lage prijzen, spelletjesmiddagen.  Het is het werk van de Kansenfabriek, die twee jaar geleden is opgezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en zo naar werk te begeleiden. 

Al die activiteiten zonder subsidie breekt de Kansenfabriek nu op. ,,Wij willen als stichting zo laagdrempelig mogelijk zijn en ons maatschappelijk inzetten, maar we moeten ook ons hoofd boven water houden", geeft manager Lore Knulst aan. ,,Inmiddels hebben we vijftien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan geholpen. Met structurele steun kunnen we verder groeien en meer mensen helpen. Anders gaan we ten onder aan ons eigen succes."

Reëel verhaal

Wethouder Hans Brekelmans vindt dat De Kansenfabriek met 'een reëel verhaal' komt. De gemeente heeft echter gekozen voor de lijn dat ook sociale ondernemers in principe zelfvoorzienend moeten zijn, al is subsidie voor projecten wél mogelijk. 

Quote

Inmiddels hebben we vijftien mensen met een afstand tot de arbeids­markt aan een betaalde baan geholpen.

Lore Knulst

De Kansenfabriek mikt echter op structurele steun. Knulst: ,,Als ik voor elk project een gedetailleerd plan moet indienen, blijf ik bezig. Ik word voor 36 uur betaald en werk er al 80." Zij ziet meer in een jaarlijkse verantwoording voor wat er met het geld is gebeurd. De gemeente is echter bang dat als De Kansenfabriek structurele subsidie krijgt, ook andere partijen zich melden voor een financiële bijdrage.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.