Volledig scherm
© Thinkstock

Keltische avond in Atelier Winterdijk30b in Waalwijk

WAALWIJK - Atelier Winterdijk 30b in Waalwijk verandert zaterdag 3 december in een Ierse pub, met Guinness op de tap en live muziek van Ierse en Schotse origine.

Hoofdact is de groep Little Magho, een van de bekendste Nederlandse folkbands die zich speciaal toelegt op Schotse muziek. De band maakt af en toe ook uitstapjes naar andere muzikale landschappen binnen het Keltische gebied, waaronder Ierland. Little Magho speelt traditionals maar ook eigen composities.

De opener van de Keltische Avond is het Vlijmens duo Jenny Plucks Pears, bestaande uit Paul en Peter, die zichzelf begeleiden op gitaar en viool. Het duo is vernoemd naar een traditionele Engelse volksdans. De avond wordt afgesloten door Marc van Daal and Friends. Waalwijker Marc van Daal is een Waalwijkse bouwer en speler van de uillean pipe, de Ierse variant op de doedelzak. Van Daal treedt op samen met zijn vrouw en zangeres Elly en fluitist Sebastiaan Boekhoorn.

De Keltische avond van zaterdag 3 december in het atelier aan de Winterdijk 30b in Waalwijk begint om 20.30 uur. De toegang kost 5 euro.

Waalwijk, Heusden e.o.