Volledig scherm
Drie dagen lang stond Waalwijk in december in het teken van het Kersthuis. Inwoners, organisaties en bedrijven zamelden geld in voor het goede doel. Of er dit jaar weer een Kersthuis komt, is de grote vraag. © Beeld Werkt

Kersthuis blijft Waalwijk bezig houden

WAALWIJK - Toch nog een kansje voor het Kersthuis in Waalwijk. Het Willem van Oranjecollege heeft zich gemeld en wil samen met andere scholen kijken of het iets voor het Kersthuis kan betekenen.

Leen van Duijn, voorzitter van de raad van bestuur van de stichting Willem van Oranje, las gisteren het bericht dat het Dr. Mollercollege en de Walewycmavo de organisatie van het Kersthuis niet overnemen en pakte meteen de telefoon. Kan het Willem van Oranjecollege niets doen, was de vraag aan Kees Smit, de locatiedirecteur van het Willem.

Kees Smit belooft niks, maar is wel enthousiast, zegt hij, amper twee uur later. Het contact met het Dr. Mollercollege is al gelegd en inmiddels heeft hij ook al een afspraak met Ina van Cromvoirt en Sjaak Koolen gepland.

Van Cromvoirt en Koolen organiseerden het Kersthuis al twee keer in het centrum van Waalwijk, maar besloten het niet voor een derde keer te doen. Het Dr. Mollercollege en de Walewycmavo hebben overwogen de organisatie van het Kersthuis over te nemen, maar lieten deze week weten dat het hele evenement te veel is voor de scholen. Wel willen onderwijsinstellingen, samen met De Tavenu, kijken of een eendaagsevenement mogelijk is, zo zei Kees Maas, directeur van het Mollercollege. ,,Maar niet dit jaar. Daarvoor is het nu te kort dag."

Decembermaand

Volgens Kees Smit van het Willem zou het mooi zijn als de scholen toch nog samen iets kunnen organiseren in de decembermaand. ,,Onderwijs is meer dan kennis overbrengen en een diploma halen. Hier zouden de kinderen veel van leren. Samenwerken, organiseren, belangen afwegen. En bovendien leren ze zo ook om iets voor andere mensen te betekenen."

Woensdag zit hij met Van Cromvoirt en Koolen om tafel. ,,Wij willen weten wat er bij de organisatie van zo'n evenement komt kijken." Kees Maas: ,,Wordt vervolgd."

Ina van Cromvoirt is blij met de reactie van het Willem van Oranjecollege. ,,Wij gaan geen derde keer meer in het Kersthuis zitten, maar het is niet zo dat we niets meer willen doen. We helpen graag mee." Bovendien hoeft het Kersthuis geen driedaags evenement te blijven, vindt ze. ,,Als er maar iets gebeurt, dat zou al prachtig zijn."

Waalwijk, Heusden e.o.