Volledig scherm
De parkeerautomaten aan de Taxandriaweg. © Jasper Harthoorn/BD

'Kinderziektes' zorgen voor parkeerproblemen in Waalwijk

WAALWIJK - Het geautomatiseerd parkeren in Waalwijk werkt nog niet naar behoren. Door een technisch probleem kunnen automobilisten met een abonnement niet altijd uitrijden. 

Het probleem speelt specifiek voor mensen die meerdere kentekens aan hun abonnement voor een betaalde parkeerterreinen in Waalwijk hebben gekoppeld.  Als auto A parkeert, is daar geen kaartje voor nodig. Komt auto B later ook naar de parkeerplaats, dan moet de automobilist wel een inrijkaart nemen. Als auto A als eerste weggaat, is er geen probleem. Maar als B als eerste weg is, staat A later voor een dichte slagboom. Die moet dan via de infoknop hulp inroepen om de boom open te doen.

Volgens wethouder Hans Brekelmans is dit een probleem dat alleen in Waalwijk speelt. Dat komt volgens hem doordat de niet alleen abonnementshouders, maar alle auto's op kenteken worden geregistreerd. Hij hoopt dat het probleem snel wordt opgelost. ,,Er wordt met spoed aan gewerkt."

Slechte verlichting

Een andere ergernis is de slechte verlichting in de abri's aan de Taxandriaweg en het Unnaplein, waardoor mensen die af moeten rekenen nauwelijks zien wat ze moeten doen. Vooral oudere mensen hebben daar moeite mee. Ook daar wordt volgens Brekelmans naar gekeken. Hij waarschuwt wel mensen die hulp vragen. ,,Ik zag dat iemand haar pincode gaf aan iemand anders om voor haar af te rekenen. Gelukkig was de ander in dit geval. te vertrouwen, maar daar moet je heel voorzichtig mee zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.