Volledig scherm
© Brabants Dagblad

Kleijngeld zwijgt over relatie van Waalwijk met Heusden

WAALWIJK - De Waalwijkse burgemeester Nol Kleijngeld wil niet meer publiekelijk ingaan op de problemen met de samenwerking met Heusden. Dat zegt hij nadat de SGP er vragen over heeft gesteld.

"Het is niet zo handig om hier op deze plek daar uitgebreid kond van te doen, niet via Twitter of de krant. Elk van mijn afgewogen antwoord kan weer tot iets anders leiden. Als je echt wil samenwerken, is dat de verkeerde manier”, zegt Kleijngeld.

Discussie
Begin deze maand schudde de Heusdense burgemeester Jan Hamming de discussie op met een tweetje over plannen voor verhuizing van de jachthaven in Waalwijk. Hij schreef daarin dat hij het jammer vond dat Waalwijk niet wilde samenwerken.

Onmogelijk
Kleijngeld zegt dat de Waalwijkse plannen onmogelijk te combineren vielen bij de Heusdense ideeën, ook al is er volgens hem wel degelijk contact over geweest. "Maar ik wil deze discussie uit de tegenstellingensfeer halen. Laten we ophouden oude koeien uit de sloot te halen. Er zijn voldoende zaken die zich lenen om nauw met elkaar samen te werken."

Waalwijk, Heusden e.o.