Volledig scherm
De 'geredde' werken van de Waalwijkse kunstenaars Wim Klijn en Gerrit de Moree uit Walewyc. © Luuk Aarts

Kunstwerken uit voormalige Walewyc-mavo in Waalwijk gered

WAALWIJK - Twee kunstwerken die in de hal van de voormalige Walewyc-mavo hangen, krijgen een nieuw leven. De gemeente Waalwijk en de Rabobank betalen gezamenlijk 8.200 euro om de werken te verhuizen.

De werken zijn van de Waalwijkse kunstenaars Wim Klijn en Gerrit de Moree. Een ander metersgrote mozaïekkunstwerk van Berend Hendriks aan de gevel kon niet meer gered worden, die is afgelopen maandag gesloopt.

Sterke band
Klijn en Moree hebben nauwe banden met Waalwijk, een belangrijke reden voor de gemeente om meer moeite te doen om de werken te redden. Klijn woonde in Waalwijk en overleed eind augustus. De Moree werd geboren in Den Bosch en overleed in Breda, maar heeft ook een sterke band met Waalwijk en de regio gehad.

Aanvankelijk probeerden de Heemkundekring en de Waalwijkse architect Marina Moons om ook het werk van Berend Hendriks te redden. De Rabobank wilde zelfs 10.000 euro meebetalen. Dat het niet is gelukt, komt vooral doordat de kosten te hoog waren. Verplaatsing zou naar schatting 105.000 euro kosten, waarvan de helft bekostigd door de gemeente.

Volledig scherm
De 'geredde' werken van de Waalwijkse kunstenaars Wim Klijn en Gerrit de Moree uit Walewyc. © Luuk Aarts

Waalwijk, Heusden e.o.