Volledig scherm
Loes Vos, Bart van Iersel en dochter Amber van Maison Les Galettes in Frankrijk. © Loes Vos

Leerlingen MET lopen stage bij Waalwijks Ik Vertrek-gezin

WAALWIJK - Een week helpen bij van het programma Ik Vertrek bekende bed and breakfast Maison Les Galettes in Frankrijk, met alles wat daarbij komt kijken. Voor die uitdaging staan dertien leerlingen van de Waalwijkse MET Praktijkschool. De link: dochter Amber. 

Voor het uit Waalwijk afkomstige duo Loes Vos en Bart van Iersel is het een al langer gekoesterde wens. Leerlingen van MET Praktijkonderwijs, de vroegere school van dochter Amber, ontvangen in hun Maison Les Galettes bij Rezay in het midden van Frankrijk.  ,,Inmiddels hebben we onze draai gevonden en zijn we er klaar voor", geeft Loes Vos aan. 

Gaaf

Vanuit MET gaan in maart dertien scholieren naar het Maison Les Galettes, begeleid door drie leerkrachten en een chauffeur. Een mooie kans, meent directeur Fons de Wolff. ,,Wij komen met ons praktijkonderwijs normaal gesproken niet zo snel in het buitenland. Dit is natuurlijk hartstikke gaaf. Een doe-vakantie waar onze leerlingen echt aan de bak moeten." De stage in Frankrijk sluit volgens hem aan op de speciale leerbehoefte die de leerlingen van MET nodig hebben. 

Maison Les Galettes, bekend van de veelbesproken Ik Vertrek-aflevering eerder dit jaar, is dicht als de leerlingen komen. Toch is er volgens Vos genoeg te doen. ,,Er moet iedere dag voor twintig man gekookt worden en wil Bart een groot terras aanleggen. Ook willen we tuinieren en schilderen. Maar het bezoek bestaat niet alleen uit werk. Er is ook tijd voor een mooie wandeling om de omgeving te ontdekken en een bezoek aan de markt." 

Volledig scherm
© Loes Vos

Beide partijen hopen er een jaarlijkse traditie van te maken. De Wolff: ,,Het zou heel mooi zijn als we deze trip ieder jaar terug kunnen laten komen in ons aanbod. Ze kunnen daar op een echte locatie aan de slag". Ook Vos ziet dat wel zitten. ,,Als dit goed bevalt, willen we het zeker vaker doen."

Met Maison Les Galettes gaat het intussen crescendo. Ook Amber is er gelukkig, liet ze eerder al weten. Vos: ,,Als we ook maar enigszins twijfel zouden hebben dat dit niet goed zou zijn voor Amber, hadden we deze stap nooit genomen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement