Volledig scherm
De grote stickers waarmee fietsers en bromfietsers worden gewezen op de boetes die ze kunnen krijgen. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Lelijke stickers in centrum Waalwijk 'verdwijnen vanzelf'

WAALWIJK - De PvdA in Waalwijk moet zich niet zo druk maken over die ‘grote lelijke stickers’ op het wegdek in het winkelcentrum van Waalwijk. Tenminste, volgens het college van burgemeester en wethouders zijn de stickers een tijdelijke actie om fietsers te waarschuwen dat er in het centrum niet gefietst mag worden. „Ze slijten vanzelf binnen een paar weken van het wegdek.”

De PvdA had schriftelijke vragen gesteld aan het college. De partij vindt de stickers afschuwelijk en zeer ongastvrij. Het zijn lappen tekst waarop staat: Hier fietsen kan je een BOETE opleveren. Volgens het college is er, mede op verzoek van centrumondernemers, gezocht naar een manier om fietsers te waarschuwen alvorens tot bekeuren over te gaan.

Kwaliteit
​De stickers die de gemeente heeft besteld blijken echter van betere kwaliteit dan Waalwijk had gedacht. De plakkaten liggen er sinds begin augustus en van slijtage is nog niks te zien, zo zegt een medewerkster van een winkel in het centrum.

Waalwijk, Heusden e.o.