Volledig scherm
© Marcel Donks

Met ruim 200 oude brommers door de Biesbosch vanuit Waspik

WASPIK - Menig museum zal er jaloers op zijn: zondag stonden ruim 200 oude bromfietsen netjes in rijen opgesteld op het erf van hovenier Jan Mols aan de Benedenkerksraat in Waspik. De Waspikse Zündapp Club Eén Trapke organiseerde voor de derde keer een toertocht voor bromfietsen van 25 jaar en ouder.

Liefhebbers uit het hele land wisten zondagochtend de weg naar Waspik te vinden voor de derde toertocht van Eén Trapke. Voorafgaand aan de tocht van 90 kilometer aanschouwden de brommer-rijders elkaars brommers. Niet alleen bromfietsen van het merk Zündapp stonden netjes blinkend opgesteld, ook DKW, Kreidler en Puch waren goed vertegenwoordigd.

Blije gezichten
,,We treffen het echt met het weer'', vertelt Wim de Goot. Hij stond met Corné Meijs in 1993 aan de basis van de Waspikse Zündapp Club. ,,Vorig jaar waren er zo’n 120 deelnemers en daar waren we al erg blij mee. Nu gaan we de 200 voorbij: een prachtig gezelschap met liefhebbers die allemaal enorm genieten van zulke dagen. Alleen maar blije gezichten vandaag."

Om 11.00 uur vertrok de hele club in groepen voor een tocht van 90 kilometer richting de Biesbosch. Via Lage Zwaluwe en de zuidkant van Dordrecht ging de tocht richting Werkendam en verder terug naar Waspik. Daar worden de brommers zondagmiddag weer netjes opgesteld voor geïnteresseerden om de unieke verzameling te aanschouwen. Dat kan tussen 15.00 en 18.00 uur op het erf van Mols. ,,Kom vooral vanmiddag allemaal nog kijken: misschien kunnen we mensen enthousiast maken zelf een Zündapp of andere oude brommer aan te schaffen."

Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks

Waalwijk, Heusden e.o.