Een beeld van de website van Magboox.nl.
Volledig scherm
Een beeld van de website van Magboox.nl. © Magboox

Miljoen euro van Ben Mandemakers voor Waalwijkse broers

EINDHOVEN - Met een bestand van 10.000 boeken en tijdschriften en een technologie die op orde is, zijn de broers Ramazan en Gokhan Colkusu er helemaal klaar voor. Hun bedrijf Magboox, twee jaar geleden met software van de TU/e opgericht, kan het grote publiek gaan benaderen. 

Er zijn volgens de broers al aardig wat mensen, ook al willen ze niet zeggen hoeveel precies, die voor 9,99 euro per maand onbeperkt lezen. Maar om de concurrentie met de grote jongens aan te gaan, moet nog een grote slag gemaakt worden. Een kapitaalinjectie van een miljoen euro van ondernemer Ben Mandemakers, van de keukens, is daarbij zeer welkom. 

Volgens Ramazan Colkusu kan zijn bedrijf concurrentie prima aan met andere aanbieders van onbeperkt lezen voor een vast bedrag. Daarvan is Bol.com, dat deze dienst met de producent van e-readers Kobo aanbiedt, de meest in het oog springende. „Wij zijn klaar voor de strijd tegen de reuzen. We hebben een mooi aanbod, dat blijft groeien. Verder is onze kracht dat we toptalent hebben als het gaat om de ontwikkeling van software, de apps waarmee onze klanten de boeken kunnen lezen. We kunnen nieuwe modellen ontwikkelen waarbij we samenwerken met onder meer telecombedrijven en zo ons bereik drastisch vergroten.”

Waalwijk

Het verhaal van Magboox moet Mandemakers goed in de oren hebben geklonken, zegt Colkusu. „Wij komen oorspronkelijk uit Waalwijk en kennen Ben Mandemakers al langer. We spraken hem in de business lounge van RKC Waalwijk en hij was zo geïnteresseerd, dat hij wilde participeren in onze bedrijf. Hij investeert een miljoen euro en krijgt een minderheidsaandeel in ons bedrijf.”

Magboox begon met een abonnement van 4,99 euro per maand, maar heeft dat inmiddels aangepast naar 9,99 euro omdat volgens Colkusu het aanbod dat rechtvaardigt. Hiermee loopt het bedrijf in de pas met bijvoorbeeld Spotify en Netflix, dat een soortgelijke werkwijze heeft. Magboox is met een afdracht van 70 procent aan de rechthebbenden wel hoger dan gemiddeld.