Volledig scherm
© Thinkstock

Mondige oudere houdt de huishoudhulp in Waalwijk wel

WAALWIJK - Allebei hebben Willen Böeseken en Elly Leenheers huishoudelijk hulp nodig omdat ze zorgbehoevend zijn, en voor allebei was het in eerste instantie prima geregeld. Maar ook kregen ze allebei in september 2014 van de gemeente Waalwijk te horen dat ze door bezuinigingen de eerste drie uur per week zelf moeten betalen. En allebei vonden ze dat vervelend.

Verschil: Willem Böeseken legde zich erbij neer omdat hij de formele weg van bezwaarschriften niet kent, Elly Leenheers maakte tot twee keer toe bezwaar. Met succes. Zij krijgt haar oude ‘gratis’ hulp wél terug.
Bezwaar
Woensdag werd bekend dat Waalwijk een fout had ontdekt in de verordening over de huishoudelijke hulp. Zeventien mensen die voor de tweede keer bezwaar maakten werden in het gelijk gesteld, zij krijgen voor enkele maanden hun huishoudelijke hulp weer zoals ze gewend waren. Nog voor de zomer wordt hun situatie opnieuw bekeken.
Geen gevolgen Volgens wethouder Ronald Bakker heeft dat geen gevolgen voor de andere negenhonderd ontvangers van de hulp. Omdat zij niet tot het uiterste bezwaar hebben gemaakt, zijn ze akkoord met het beleid. Ook al zit daar een misser in. Volgens oud-bestuursrechter Bert van ’t Laar, die enkele bezwaarmakers bijstaat, kan dat overkomen als rechtsongelijkheid. „Het gaat om kwetsbare, oudere inwoners die niet allemaal even mondig zijn.” Lees zaterdag 30 januari in de editie De Langstraat het persoonlijke verhaal van twee betrokkenen.

Waalwijk, Heusden e.o.