Volledig scherm
Bibi Damen (16) uit Waalwijk. © Kees Klijn

Motorcoureur Bibi Damen hoopt op Frits van Eerd

WAALWIJK - Bibi Damen (16) uit Waalwijk rijdt in Jerez als enige meisje de WK-finale van KTM-klasse 390 cc. Haar ambities reiken verder. Geld is echter een probleem. ,,Ik hoop op Frits van Eerd." 

Bibi wil op 22 oktober op het circuit van Jerez gaan knallen. Ze droomt van winnen in Spanje. ,,Als ik eerste word, mag ik volgend seizoen uitkomen in de 300cc-klasse. Die coureurs rijden een WK, dus de hele wereld over. Dat wil ik graag." 

Er is nog een andere kans om die droom waar te maken. Die ligt in wezen al voor het grijpen. ,,Een raceteam heeft me al een zitje beloofd. Dat kost geld, zo'n zestigduizend euro. Mijn ouders zijn er heel druk mee om dat geld bij elkaar te krijgen, maar dat is heel lastig. Lukt dat niet, dan moet ik dat minstens een jaar uitstellen - als ik dan nog een kans krijg." 

Ze moet dus met een zak duiten over de brug komen. Het ziet er vooralsnog nog niet rooskleurig uit. Maar er is nóg een kans, zegt Bibi, die in Tilburg een opleiding sport en bewegen volgt. ,,Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten is begonnen met Frits-Starter. Daarmee wil hij startende ondernemers, talentvolle sporters en muzikanten een steuntje in de rug bieden. Ik heb me aangemeld als kandidaat. Ik weet dat Frits Dakar heeft gereden, dus gek is van motoren. Dus wie weet. Volgens mij is hij nu bezig uit te zoeken wie hij financieel wil ondersteunen. Het zou geweldig zijn als ik word uitgekozen." 

Bibi Damen uit Waalwijk doet volgend weekend als enige meisje mee aan WK-finale van KTM-klasse 390 cc. Haar ambities reiken verder. Foto: Ad van de Graaf

Volledig scherm
Bibi Damen (16) uit Waalwijk rijdt inn de KTM-klasse 390 cc. © Kees Klijn
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.