Volledig scherm
Bloemen op de plaats waar Linda van der Giesen vermoord werd bij het ziekenhuis in Waalwijk. © Erik Haverhals/ FPMB

Nabestaanden Linda reageren rustig op weerzien met John F.

BREDA - Voor het eerst sinds de dood van Linda van der Giessen zagen nabestaanden donderdag John F. weer, de man die heeft bekend dat hij haar heeft doodgeschoten. De confrontatie in de zittingzaal van de rechtbank in Breda verliep bijzonder rustig. Ook de 38-jarige verdachte zelf maakte een rustige indruk.

Het was de derde openbare zitting over de moordzaak, maar de eerste keer dat F. in het openbaar voor de rechter verscheen. Sinds de vorige zitting in februari is hij geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. De conclusies van dat onderzoek zijn er nog niet. Justitie heeft het einddossier klaar en het was nu aan advocaat Jan-Hein Kuijpers om onderzoekswensen in te dienen.

Drie getuigenverhoren
De raadsman deed onder meer een verzoek om elf getuigen te horen. De rechtbank stemde in met drie getuigenverhoren. Het gaat om mensen die, voordat F. Linda in augustus doodschoot bij het TweeStedenziekenhuis in Waalwijk, de verdachte iets hebben horen zeggen wat daar betrekking op had. Soms hoorden ze dat rechtstreeks van hem zelf, soms indirect.

F. had een relatie met Linda. Het ging al langer niet goed tussen de twee, zodanig dat beiden aangifte tegen elkaar deden. De politie erkende naderhand dat ze de ernst van de bedreiging en stalking waarvan Linda aangifte deed, niet ernstig genoeg heeft ingeschat.

Lees alles over de moordzaak op bd.nl/lindavandergiesen en bekijk de tijdlijn.

Waalwijk, Heusden e.o.