Volledig scherm
Roosmarijn Otten © Club d'Hivers

'New Musical Star' Roosmarijn Otten bij Club d'Hivers Waalwijk

WAALWIJK - Voor het eerst in het bestaan van culturele talkshow Club d'Hivers zitten er vrijdagavond 28 oktober drie vrouwen aan tafel bij gastheer Joep Trommelen. Als 'tegenwicht' zit naast hem op het podium van Atelier Winterdijk 30b in Waalwijk als 'tafelheer' Joep Janssen, een van de drie mannen die onlangs het Waalwijkse tassenmerk LAAUW op de kaart hebben gezet.

Ze is inmiddels al een paar keer op tv te zien en te horen geweest: de 13-jarige Roosmarijn Otten (foto), die meedingt naar de titel van New Musical Star in het gelijknamige talentenprogramma van Avro/Tros. Roosmarijn en haar vader brengen tijdens de show ook enkele liedjes ten gehore.

Ook te gast bij Trommelen is Jola Hesselberth, een van de kunstenaars die 5 november deelnemen aan het jaarlijkse cultuurevenement Voor het Voetlicht. De derde gaste bij Club d'Hivers is Lidy van Dam van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Zij komt vertellen over het filmfestival Movies that Matter, waarvan Atelier Winterdijk 30b in november ook twee films vertoont.

Pianist Jens van Breemen is ook weer van de partij om tussen de interviews door muzikaal de pauzes op te vullen. Huispoëet Hans Branderhorst vat aan het eind van de show samen wat er zoal aan tafel is gezegd.

Club d'Hivers begint om 20.30 uur aan de Winterdijk 30b en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang is gratis.

Waalwijk, Heusden e.o.