Volledig scherm
SLEM is gevestigd in de aanbouw van het oude stadhuis in Waalwijk. © Marie-Thérèse Kierkels/PVE

Nieuw schoenenmuseum aan Raadhuisplein in Waalwijk 'boost' voor de regio

WAALWIJK - Het nieuw te bouwen schoenenmuseum moet een boost worden voor Waalwijk en de hele regio. Dat bleek donderdagavond tijdens de presentatie van de eerste plannen door SLEM (Shoes, Leather, Education, Museum).

Het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum smelt straks samen met SLEM. Het museum zit nu nog op het bedrijventerrein Zanddonk. De bedoeling is dat het wordt verhuisd naar het terrein achter SLEM, een langwerpige strook tussen de Winterdijk en de Grotestraat.

In het nieuwe museum komen oude ambachten samen met de nieuwste technologieën. Jonge gezinnen en ouderen zijn de doelgroep. Er worden verbindingen gezocht met andere trekpleisters, zoals het Textielmuseum in Tilburg en de Meubelboulevard in Waalwijk, om bezoekers meerdere dagen in de regio te laten verblijven.

In het coalitieakkoord van Waalwijk is een bedrag van maximaal 9 miljoen euro opgenomen voor de verhuizing. SLEM is daarnaast in gesprek met sponsoren. De bedoeling is dat de gemeenteraad voor de zomer het voorbereidingskrediet beschikbaar stelt. Daarna kunnen de plannen concreter worden gemaakt.

Lees zaterdag 14 maart 2015 een uitgebreid artikel over de plannen voor het nieuwe museum aan het Raadhuisplein in Waalwijk.