Volledig scherm
De nieuwe school van de Pater van der Geld en obs Van der Heijden. © DMV Architecten

Nieuwe school Waalwijk wordt groen, blauw en grijs

WAALWIJK - Achter de schermen wordt er al 1,5 jaar hard aan gewerkt, maar voor de buitenwacht is het tot nog toe onzichtbaar: de komst van een splinternieuw gebouw voor de Waalwijkse basisscholen Pater van der Geld en Van der Heijden. Buren aan de Max Bruchstraat.

In februari start de sloop van het pand van de Pater van der Geldschool. Het merendeel van de kinderen verhuist na de kerstvakantie tijdelijk naar het leegstaande pand van de voormalige Pastoor Kuijpersschool nabij de Antoniuskerk. Twee groepen nemen hun intrek in de Van der Heijdenschool. De kinderen van die school blijven tot de nieuwbouw in hun huidige onderkomen.

Verbouwing
Het nieuwe gebouw wordt 1.990 vierkante meter groot, krijgt een verdieping, een gymzaal van 308 vierkante meter en huisvest naast beide basisscholen ook kinderopvang Mikz. Het pand biedt plaats aan 480 man (kinderen, leraren en staf), krijgt een sedumdak (groen met mos begroeid) en natuurlijke kleuren op de gevels (hout, blauwgrijs), zo valt te lezen in de ingediende omgevingsvergunning die nu ter inzage ligt.

De nieuwbouw komt globaal op de plek van de Pater van der Geldschool, links van de ingang van het schoolplein.

Die school telt nu zo'n 330 leerlingen, de Van der Heijdenschool heeft er 86.

Kosten
De totale investering voor het nieuwe pand Kindcentrum Zanddonk - de voorlopige werktitel - is 4,5 miljoen, gaf de gemeente eerder aan. Desgevraagd wil ze nu niets zeggen over de kosten, omdat de aanbesteding nog moet plaatsvinden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement