Volledig scherm
Als je dit bord met een te hoge vrachtwagen passeert ben je al te laat. Links zijn de sporen te zien van truckers die de hoogte van dit viaduct verkeerd inschatten. © Gert-Jan Buijs/BD

Nog even wachten op balk bij berucht viaduct Waalwijk: blijft opletten voor te hoge trucks

Het is nog niet duidelijk wanneer er boven de Hertog Janstraat in Waalwijk een balk komt te hangen om te hoge vrachtwagens te waarschuwen voor het viaduct daar. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Berucht

Aan de zuidzijde (de stadskant) van het A59-viaduct hangen nu nog alleen wat hele en halve kettingen. Het viaduct is berucht omdat er zich vaak vrachtwagens vastrijden.

Voor Rijkswaterstaat en de gemeente Waalwijk is een extra balk de enige mogelijkheid om verdere brokken te voorkomen. Een onderaannemer moet daar voor zorgen, maar die is nog niet zover. Aan de andere kant van het viaduct hangt wél een balk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.