Volledig scherm

Nog geen besluit over versteviging dijk Waspik

WASPIK - De gemeente Waalwijk en Brabantse Delta zijn er nog niet uit hoe de dijk in de haven van Waspik het beste verstevigd kan worden. Er zou inmiddels uitsluitsel zijn, maar dat is niet gelukt, beaamt een woordvoerder van Brabantse Delta. „Half november hebben we opnieuw een overleg.”

Volgens het waterschap is de dijk in de Kerkvaartse haven op meerdere plekken licht beschadigd. Zand is weggespoeld door de scheepvaart. „Maar de situatie is niet alarmerend. Anders hadden we acuut actie ondernomen.”

De versteviging van de dijk staat al jaren op de planning. De manier waarop dat moet gebeuren, zorgt echter voor een slepende discussie. De gemeente Waalwijk wil de dijk verstevigen met stortstenen. De ondernemers in de haven zijn daar fel op tegen. Volgens hen zou de haven dan te smal worden voor de grote binnenvaartschepen van tegenwoordig. Zij willen dat de haven wordt verbreed en verdiept.

Volgens het waterschap is het in ieder geval wel de bedoeling dat er nu binnenkort een knoop wordt doorgehakt. „Actie is op korte termijn gewenst. Simpelweg omdat de dijk sterk genoeg moet zijn en je alle risico’s voor zover mogelijk wilt uitsluiten”, aldus de woordvoerder.

Waalwijk, Heusden e.o.