Volledig scherm
© Thinkstock

Ondernemer sluit zaak: 'Waalwijk staat stil'

WAALWIJK - Tegenvallend weer en een gebrek aan vernieuwing in het centrum. Dat zijn volgens ondernemer Roel Aarts de redenen achter de sluiting van zijn winkel Rules Fashion in Waalwijk.

Kwalijk vindt ondernemer Roel Aarts het. Dat in de zes jaar dat kledingwinkel Rules Fashion in het centrum van Waalwijk zit, er in de stad nauwelijks iets tastbaars is veranderd waar consumenten vrolijk van zouden kunnen worden. Op 24 december sluit hij zijn winkel vanwege tegenvallende omzet.

2016 moest het jaar van de ommekeer worden. Dat werd het niet. De weersomstandigheden werkten ook niet mee. Het bleef lang koud en werd pas laat warm. „En als het lang warm blijft, koopt niemand een nieuwe winterjas.” Maar zijn grootste frustratie gaat over de rol die de gemeente speelt. Hij heeft de binnenstad ieder jaar achteruit zien gaan door een gebrek aan vernieuwing.

Ja, er zijn nieuwe plantenbakken aan lantaarnpalen gekomen op initiatief van ondernemer Hans van Dijk. En het centrummanagement heeft voor nieuwe houten banken gezorgd. Maar verder? „Ik kan niks opnoemen.” Aarts dat wijzen naar de gemeente makkelijk is. Maar hij is ervan overtuigd dat hij zelf alles heeft gedaan wat in zijn vermogen lag. „Iedere maand vernieuwden we de etalage, we verzonnen maffe acties, probeerden de hele tijd in the picture te blijven.” Nu is het volgens hem tijd dat de gemeente zichzelf een spiegel voorhoudt.

Wethouder Hans Brekelmans is het niet eens met Aarts. Hij zegt dat er een jaar of tien geleden miljoenen euro’s zijn geïnvesteerd in betere aankleding. „En nu maken we ook weer plannen.”

Waalwijk, Heusden e.o.