Volledig scherm

Ondernemers niet tevreden over betalingsgedrag Waalwijk

WAALWIJK - Is Waalwijk nu wel of geen wanbetaler? Volgens MKB-Nederland betaalt Waalwijk in zeker een kwart van de gevallen niet op tijd zijn rekeningen. De gemeente Waalwijk vraagt zich af hoe de vereniging voor het midden- en kleinbedrijf aan die cijfers komt

Volgens Waalwijk betaalt de gemeente wel degelijk netjes zijn facturen. Al lukt dat niet áltijd binnen de gestelde wettelijke termijn van 30 dagen. Soms, als er vragen zijn rondom een factuur, dan kan het wat langer duren, zegt een gemeentewoordvoerder. „Maar het uitgangspunt is in ieder geval dat we binnen een maand betalen.” Hoeveel procent van zijn rekeningen Waalwijk dan wel op tijd betaalt, kan de woordvoerder niet zeggen. „Dat moeten we uitzoeken.”

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zegt vorig jaar alle gemeenten te hebben aangeschreven met het verzoek cijfers te leveren over het betalingsgedrag. Een groot aantal gemeenten leverden die cijfers, een groot aantal ook niet. „Wanneer we geen cijfers hebben gehad zijn we uitgegaan van de kredietinformatie uit de administratie van de toeleveranciers van de gemeenten”, legt een woordvoerder van VNG uit. Waalwijk zegt echter nooit een verzoek te hebben ontvangen om cijfers te leveren.

Waalwijk, Heusden e.o.