Volledig scherm
Sprang-Capelle Raadhuisplein Officiele opening Raadhuisplein © Beeld Werkt

'Ongelukkig gekozen' oversteek voor slechtzienden in Sprang-Capelle wordt aangepast

SPRANG-CAPELLE - De gemeente Waalwijk gaat de oversteekvoorziening voor reizigers met een visuele beperking ter hoogte van de bushaltes aan de Raadhuisstraat in Sprang-Capelle aanpassen. 

Dat geeft de gemeente aan op vragen van de SGP, die aangaf dat de situatie verre van ideaal is. Blinden of slechtzienden die uitstappen bij de halte aan de zuidpant van het plein, worden naar een oversteekplaats geleid die eindigt in het midden van de Haagwinde, waar geen trottoir aanwezig is. ,,Dat kan haast niet de bedoeling zijn",  geeft SPG'er Richard Tiemstra aan.

Ongelukkig gekozen

Waalwijk constateert nu ook dat de oversteekvoorzieningen voor visueel gehandicapten ongelukkig zijn gekozen. ,Wij zullen deze voorzieningen op korte termijn aanpassen en verleggen naar een gebruiksvriendelijkere locatie."  

De gemeente staat wel achter de verandering van de verkeerssituatie bij de herinrichting van het Raadhuisplein, waarbij de knik in de weg is weggehaald en de uitritten van de parkeerplaatsen beschouwd worden als gelijkwaardige kruisingen. De gemeente hangt hierbij het motto 'liever veiligheid met onzekerheid dan ongelukken met duidelijkheid' aan.

 Wel zijn extra borden neergezet die weggebruikers attenderen op de gewijzigde voorrangssituatie.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement