Volledig scherm
Spandoeken bij Het Fort in Waalwijk tegen de komst van 15 arbeidsmigranten in een huis © Sylvia Van De Ven - Molendijk

Ook buurt Het Fort overweegt nieuwe rechtsgang over arbeidsmigranten

WAALWIJK - Na de eigenaar overwegen nu ook de omwonenden van de woning met arbeidsmigranten aan Het Fort naar de rechter te stappen. Zij willen dat het aantal arbeidsmigranten in de woning zo snel mogelijk teruggebracht wordt van vijftien naar vijf. 

Aanvankelijk gaf het college van burgemeester en wethouders een vergunning aan de eigenaar om vijftien arbeidsmigranten te plaatsen in het pand. Daartegen maakte de buurt bezwaar. Het beleid is vervolgens aangescherpt. Ondanks dat bleef het college in eerste instantie achter de ondernemer staan. Na een uitspraak van de bezwaarschriftencommissie komt deze erop terug. De vergunning is alsnog geweigerd

De ondernemer pikt dat niet en vecht het weigeren van de vergunning aan. De vijftien arbeidsmigranten, die al in de woning zitten, mogen van de gemeente gedurende deze periode blijven zitten. Waalwijk zegt de situatie 'niet te handhaven'.

Zere been

Dit is tegen het zere been van de omwonenden, die claimen overlast te ervaren en die zo snel mogelijk het aantal bewoners terug willen hebben van vijftien tot vijf, wat in het nieuwe beleid wél is toegestaan. Ook eisen zij dat voor iedere bewoner die weggaat, er geen nieuwe wordt geplaatst.

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.