Volledig scherm
© Thinkstock

Opbrengst van Waalwijks Kersthuis gaat naar twee goede doelen

WAALWIJK - Het Waalwijkse Kersthuis, waarbij twee initiatiefnemers zich voor drie dagen en nachten in een glazen huis laten opsluiten, gaat in december geld inzamelen voor het Hospice Francinus de Wind en Inloophuis Toon. Ook in 2012, toen het Kersthuis voor het eerst werd georganiseerd, werden die twee goede doelen gekozen. Destijds werd 125.000 euro opgehaald.

Het huis is een initiatief van voormalig journalist van het Brabants Dagblad Sjaak Koolen. In 2012 schreef hij in deze krant een column over het gebrek aan sfeer in Waalwijk rondom de feestdagen. Het Kersthuis bracht daar verandering in, mede doordat er ook een ijsbaan werd aangelegd, er een wensboom was en er een kerstmarkt werd gehouden.

Van 15 tot en met 18 december is de tweede editie van het Kersthuis op het Raadhuisplein. Koolen laat zich dan weer in het huis opsluiten met horecaonderneemster Ina van Cromvoirt. Volgens Koolen zijn alle organisatiekosten al gedekt, waardoor al het geld dat binnenkomt naar de twee goede doelen zal gaan.

Activiteiten
Nadat Koolen en Van Cromvoirt zich op de donderdag tegen 20.00 uur laten opsluiten, begint daarna meteen op het grote podium een concert van The Beatles Revival, een tributeband uit Tsjechië. Op de vrijdagavond is er een lichtjestocht vanuit de kerk van St. Jan die via de Winterdijk en de Grotestraat naar het Raadhuisplein gaat. Later die avond is er een Swinging Christmas Disco.

Op zaterdag is er Singing with Santa Claus, een Kerstmeezingfestijn. Op zondagmiddag, de laatste dag dat Koolen en Van Cromvoirt in het huis zitten, geeft Thom Craane een concert met andere artiesten uit de regio.

Waalwijk, Heusden e.o.