Volledig scherm
Stadhuis Waalwijk © Jasper Harthoorn

Oppositie Waalwijk neemt niet informeren raad hoog op: 'Vertrouwen ernstig geschaad'

WAALWIJK - De Waalwijkse oppositiepartijen SGP, D66, ChristenUnie en PvdA accepteren de excuses van het college van B en W over het niet informeren over Het Fort vooralsnog niet. 

Het college besloot vorige week de vergunning van de eigenaar om vijftien arbeidsmigranten te vestigen in een woning aan Het Fort in Landgoed Driessen alsnog te weigeren. Deze beslissing werd wel aan het Brabants Dagblad gemeld, maar niet aan de gemeenteraad, die nota bene nog vergaderde nadat de beslissing was genomen. Hierop aangesproken ging het college door het stof en bood excuses aan. Er was 'domweg niet aan gedacht'. 

In felle bewoordingen halen de vier oppositiepartijen in een brief aan het college uit naar de gang van zaken. ,,Is het werkelijk kies , dat u wel uw besluit met overwegingen aan de pers ter hand hebt gesteld, maar niet aan de raad? Is er dan niet iets volkomen verkeerd met uw grondhouding ten aanzien van het informeren van de raad?"

Dodelijk

Volgens de partijen is het vertrouwen in het college ernstig geschaad, ook al omdat het college vaker op het informeren is aangesproken. ,,In een persoonlijke relatie is het vrijwel dodelijk, om zo met elkaar om te gaan. U hebt ruim drie weken kunnen nadenken over het informeren van de raad. En u doet het niet. Onvoorstelbaar."

Waar eerst nog werd gedreigd met een extra raadsvergadering, zien de oppositiepartijen  daar nu vanaf. Wel komen ze 'zo spoedig mogelijk na het zomerreces op deze zaak terug'.

  1. De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    Maarten van der Weijden is dinsdagmiddag nog maar net gearriveerd, of er stopt een auto bij zijn woning. Er staat een taart op de stoel naast de bestuurster. “Die ga ik Maarten overhandigen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Johanny van der Westen. Ze is van de gelijknamige bakker in het naburige Raamsdonk. “We zijn vandaag gesloten, maar de prestatie van Maarten vonden we zo geweldig dat we een taart voor hem hebben gemaakt.” Speciaal voor deze topper staat erop.

Waalwijk, Heusden e.o.