Volledig scherm
Het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. © anp

Oppositie Waalwijk: Nog veel te veel onduidelijk rondom verkoop RKC stadion

WAALWIJK - Oppositiepartijen van de gemeente Waalwijk vinden dat er nog veel te veel onduidelijk is rondom het voorstel van burgemeester en wethouders om het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk te verkopen aan een projectontwikkelaar.

„Het voorstel roept meer vragen op dan dat het beantwoordt", zeggen PvdA, D66, Werknemersbelang en SGP. Donderdag staat het voorstel op de agenda van de commissie ruimte. De oppositie wil dat het daar van af gaat. De vier partijen willen dat meer scenario’s worden onderzocht. Ook vragen de partijen zich af of de gemeente het Mandemakers Stadion zomaar voor miljoenen euro’s minder mag verkopen dan dat het volgens de boeken waard is? „Of is er dan sprake van ontoelaatbare staatssteun?” De oppositiepartijen willen dat het college dit uitzoekt.

Volgens het college gaat RKC Waalwijk failliet als er niks gebeurt, dus wil het ingaan op het aanbod van projectontwikkelaar PPO uit Schaijk. PPO wil voor 3 miljoen euro het Mandemakers Stadion van de gemeente Waalwijk kopen, inclusief de lening die de voetbalclub nog bij de gemeente heeft. Een pakket dat in totaal voor zeven miljoen euro bij Waalwijk in de boeken staat.

Waalwijk, Heusden e.o.