Volledig scherm
© Wegener/Ab Hakeboom

Oproep: welk winterevenement wilt u zien in Waalwijk?

WAALWIJK - Sfeervol en gezellig, om de donkere maanden aangenamer te maken. En meer klandizie voor de horeca. Voor de gemeente Waalwijk is het duidelijk: het zou mooi zijn als er in december en januari voor de vierde keer een ijsbaan op het Raadhuisplein wordt gezet.

„Want”, zo vindt wethouder Hans Brekelmans, „een ijsbaan is altijd een succes, mits je het goed organiseert.” Toch is de grote vraag: wie durft het aan? Het neerzetten van een ijsbaan is mogelijk doordat het feest voor De 80 van De Langstraat in september werd afgelast.

Geen doorslaand succes
Daardoor is er bij de gemeente 25.000 euro vrijgekomen voor een andere activiteit dit jaar. Wel zijn er voorwaarden: de andere partij moet het evenement organiseren en zelf ook nog eens 25.000 euro bijleggen. Brekelmans noemt wel alvast één reële optie: een ijsbaan. De gedachte aan zo’n baan laat Waalwijk niet los, maar het is niet altijd een doorslaand succes geweest.

Financiële tegenslagen
Slecht weer en financiële tegenslagen speelden de banen in 2002, 2006 en 2012 vaker parten. Toch heeft Brekelmans vertrouwen. ,,Een ijsbaan zou nu overdekt moeten. Bovendien heb ik gekeken naar Dongen. Daar was het hartstikke druk op de baan. Dat kan hier ook." Wel staat Waalwijk open voor andere ideeën dan een ijsbaan. Heb jij suggesties? Reageer onder dit artikel of mail ons.

Waalwijk, Heusden e.o.