Volledig scherm
© Marcel Donks

Originele opening van WaspiKunst weekend Waspik

WASPIK – Het kunstweekend WaspiKunst in Den Bolder in Waspik werd vrijdagavond geopend. Het organiserend kunstenaarscollectief had dit jaar voor een bijzondere opening gekozen: WaspiKunst Draait Door naar het format van de talkshow op tv.

Vroeger draaide WaspiKunst met name om de expositie van kunstwerken van Waspikse kunstenaars. Die expositie vormt nog steeds de rode draad, maar het weekend krijgt steeds meer de sfeer van een festival waar op elke hoek wat te doen is.

Thema dit jaar is ’toekomst’. Als opening van het weekend was er een Waspikse editie van De Wereld Draait Door met Piet Meijs als de plaatselijke Matthijs van Nieuwkerk. Tafelgast van de Waspikse Marieke van Irsel die vertelde over haar ontwikkelingen project Growing Up.

Ook de andere gasten vertelden over de toekomst. Zo kwam de nieuwe manager van Den Bolder Simone van Griethuijsen aan het woord over de toekomst van het Sociaal Cultureel Centrum. Bets van Boxel vertelde over De Poppenstee en het schilderen wat ze heeft opgepakt in de ’derde fase van haar leven’. De toekomst van Waspik werd belicht door burgemeester Nol Kleijngeld en Pieter Derks (via een live-stream) en Christel de Laat zorgde voor een humoristische afsluiting. De avond werd afgesloten met muziek van onder andere het George Kush Trio en KEPLR. Zaterdag en zondag zijn er nog tal van activiteiten bij WaspiKunst met als thema ’toekomst’.

Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks

Waalwijk, Heusden e.o.