Volledig scherm
© FPMB / Marvin Doreleijers

Overvaller Waalwijkse Takko houdt dochter uit de wind

BREDA - De 49-jarige man uit Raamsdonkveer was donderdag kort en duidelijk tegen de rechter. Ja, hij heeft vorig jaar de overval op de Waalwijkse kledingzaak Takko Fashion gepleegd. Ja, zijn 23-jarige dochter die bij Takko werkte wist van zijn plan. Maar haar treft geen schuld. Ze wilde hem juist tegenhouden. De dochter was niet bij de zitting, omdat ze haar vader niet wilde zien.

Bij de overval duwde de vader een mes in de rug van zijn dochter en leidde haar richting het magazijn waar haar collega de kluis moest openmaken. Inmiddels lag het mes toen tegen de keel van zijn dochter. Met bijna 5.000 euro in z'n binnenzak verliet de man door de achterdeur het pand. Waarom hij dat deed en waarom hij zijn dochter erbij betrok, wilde hij niet vertellen.

Officier van justitie Cees van Spierenburg eiste tegen de vader 36 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Voor de dochter vond hij twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk genoeg. Advocaat Fanny Donders vond de eis voor de vader veel te hoog. Twaalf maanden cel zou volgens haar de max moeten zijn. Advocaat Miranda van Beurden schetste het beeld van de verscheurde dochter, die haar vader niet wilde verraden, maar hem uiteindelijk ook niet van zijn voornemen af kon brengen. Zij vroeg om vrijspraak. 

De rechter doet over twee weken uitspraak.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement