Volledig scherm
De Overlaat is een excellente school. Reden voor een feestje. © Gert-Jan Buijs/BD

Partytime op de Overlaat: Waalwijkse school is excellent!

WAALWIJK - Knallende champagnekurken maandagochtend bij Scholengemeenschap De Overlaat in Waalwijk. De school voor Mavo, TechMavo en VMBO heeft van het ministerie van Onderwijs het predicaat excellent gekregen. 

Directeur Otto Dooijes is maar wat trots. ,,De enige in Midden-Brabant. De dichtstbijzijnde zitten in Den Bosch en Etten-Leur."

De Overlaat scoort vooral met het handelingsgericht werken in combinatie met opbrengstgericht werken. ,,We kijken naar wat leerlingen nodig hebben en maken samen een plan om dat vervolgens heel goed te volgen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    Maarten van der Weijden is dinsdagmiddag nog maar net gearriveerd, of er stopt een auto bij zijn woning. Er staat een taart op de stoel naast de bestuurster. “Die ga ik Maarten overhandigen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Johanny van der Westen. Ze is van de gelijknamige bakker in het naburige Raamsdonk. “We zijn vandaag gesloten, maar de prestatie van Maarten vonden we zo geweldig dat we een taart voor hem hebben gemaakt.” Speciaal voor deze topper staat erop.

Waalwijk, Heusden e.o.