Volledig scherm
Paulides BV in Sprang-Capelle levert 2500 elektromotoren voor nieuwe slagbomen bij Belgisch spoor.

Paulides Sprang-Capelle scoort grote klus aan Belgisch spoor

SPRANG-CAPELLE - Het Sprang-Capelse bedrijf Paulides BV, dat elektromotoren ontwikkelt en fabriceert, heeft een grote order binnen uit België. Het bedrijf mag 2500 motoren produceren voor nieuwe slagbomen bij Belgische spoorwegovergangen. Een klus van tien jaar.

Daarnaast heeft Paulides een onderhoudscontract van twintig jaar. Voor Paulides betekent dit de grootste opdracht ooit in België.
Het Sprang-Capelse bedrijf is drie jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe elektromotor, die weinig energie verbruikt. Directeur Sjaak Paulides: „Het is een heel langzaam lopende motor van 300 toeren en een klein vermogen van 450 watt. Daarom is er geen tussenvertraging nodig en kan de motor rechtstreeks op het systeem.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Elfstedentocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis
  Live video huldiging

  Elfsteden­tocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis

  Maarten van der Weijden heeft zijn elfstedenzwemtocht noodgedwongen moeten beëindigen. De Olympisch zwemmer werd vanmorgen even voor het middaguur ziek en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Vlak voor Dokkum, na tweeënhalve dag zwemmen, moest hij zijn tocht langs de elf Friese steden staken. Desondanks ontvangt hij niets dan lof voor zijn ‘heroïsche’ prestatie. ‘Een ongelooflijke kanjer en groot sportman’, meent ook premier Rutte.
 2. 'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  WASPIK - De Waspikse zwemmer Maarten van der Weijden staakte maandag, op advies van zijn dokter, na 164 kilometer zijn Elfstedenzwemtocht. Hij ondernam dit weekend deze haast extreme onderneming om aandacht te krijgen voor het KWF Kankerfonds. Of hij in thuisstad Waspik gehuldigd wordt na zijn uitzonderlijke prestatie is nog niet bekend. ,,Onze burgemeester Nol Kleijngeld gaat maandagavond naar de huldiging in Leeuwarden. Hij zal ter plekke met Maarten overleggen wat voor hem het prettigste aanvoelt, daar staan wij open in", geeft een gemeentewoordvoerster aan.

Waalwijk, Heusden e.o.