Volledig scherm
De politie en gemeente Waalwijk gaven bewoners van de St. Crispijnstraat tips om inbraken te voorkomen. © Kees Klijn

Politie geeft geplaagde Waalwijkse buurt tips om inbraken te voorkomen

WAALWIJK - De BuurTent van de gemeente Waalwijk en de politie stond donderdagavond bij buurthuis De Wierd aan de St. Crispijnstraat in Waalwijk om informatie aan de bewoners te verstrekken over inbraakpreventie. Het was niet toevallig dat deze straat was uitgekozen, want de afgelopen drie weken was er in drie huizen ingebroken.

"Het is niet zo dat we informatie geven na zoveel inbraken, dat doen we als inbrekers al één keer binnen zijn geweest", zegt Pamela van Domburg, medewerker preventieteam Woninginbraken Overvallen Straatroof. "Dit doen we om herhaling te voorkomen."

Een manier om inbraken tegen te gaan is de buurtapp, zegt Van Domburg. "Door een groepsapp op te zetten kan je elkaar snel informeren. Bijvoorbeeld als je iemand ziet die je niet kent, kan je navragen of het een bekende is van een buurtgenoot." Ook de gemeente Waalwijk en woningcorporatie Casade zetten in op inbraakpreventie, zegt wijkcoördinator Jan van Horssen. "Huurders kunnen gratis een achterpadverlichting ontvangen, eigenaars van koopwoningen betalen er de helft van de prijs voor."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement