Volledig scherm
De politie kwam met meerdere auto's ter plekke. © FPMB Erik Haverhals

Politie omsingelt oude basisschool Besoyen in Waalwijk na paniekerige melding

* UPDATE 28 januari 14.21 uur * WAALWIJK – Agenten hebben woensdagavond met kogelwerende vesten de voormalige basisschool Besoyen in Waalwijk omsingeld. Een bewoner van het gebouw dat in gebruik is als anti-kraak woning, had in paniek de politie gebeld omdat 5 mannen het pand waren binnengedrongen en iemand zouden hebben gegijzeld. Toen de politie arriveerde waren de indringers nergens meer te bekennen.

De politie was met zeker 8 voertuigen en diverse politiehonden ter plaatse. Ook de technische recherche werd opgeroepen. De agenten omsingelden het pand. Vlak voor zij de voormalige school wilden betreden, wisten de bewoners te melden dat het gevaar was geweken. Er is nog gezocht naar de indringers, maar zij zijn niet meer gevonden.

Volgens de politie is de precieze toedracht nog niet helemaal duidelijk. Er zou een ruzie zijn ontstaan tussen de bewoners van het anti-kraak pand en het groepje dat zou zijn binnengevallen. Daarbij zou er geslagen zijn en werd er gedreigd met een speelgoedwapen.

Waalwijk, Heusden e.o.