Explosief Waalwijk was loos alarm, 24 woningen weer vrijgegeven

UPDATEWAALWIJK - De politie heeft zaterdagavond twee mannen aangehouden in de Noordstraat in Waalwijk. Bij die aanhouding vond de politie een verdacht voorwerp dat leek op een explosief. Omliggende woningen werden ontruimd. Om 03.30 uur bleek het om een loos alarm te gaan en werden de woningen weer vrijgegeven.

Rond 20.00 uur werd de politie gealarmeerd over een mishandeling en bedreiging met een mes in de Noordstraat in Waalwijk.  Daarbij raakte een 47-jarige vrouw gewond aan haar hand. Toen de politie aankwam, was de man zijn woning in gevlucht. Een arrestatieteam werd opgeroepen om de man in zijn woning aan te houden. Dat gebeurde ook rond 23.00 uur.

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
De politie viel met een arrestatieteam binnen. © Marvin Doreleijers / FPMB

Tijdens zijn aanhouding, ontdekte de politie een verdacht voorwerp dat leek op een explosief. De politie riep de Explosieven Opruimingdsdienst op en besloot om 24 omliggende woningen en appartementen te ontruimen. Om 03.30 uur bleek dat er geen sprake was van een explosief en werden de woningen weer vrijgegeven.

Het ging om een pijpachtig voorwerp dat de bomverkenner van de politie niet vertrouwde. 

Tweede aanhouding

De politie hield naast de eerste man, nog een tweede man aan van 56 jaar oud. Hij probeerde de eerste verdachte te helpen ontkomen aan zijn aanhouding. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De eerste verdacht is in het verleden al vaker in aanraking gekomen met de politie, liet een woordvoerder zaterdagnacht weten.

Eén persoon heeft de nacht doorgebracht op het gemeentehuis. De andere omwonenden konden bij vrienden of familie terecht.

Volledig scherm
De Noordstraat is afgezet. © Marvin Doreleijers / FPMB

Waalwijk, Heusden e.o.