Volledig scherm
De wijkagenten hielpen natuurlijk ook even mee om de lammetjes terug naar hun wei te brengen. © Sander Floren

Politie vangt weggelopen lammetjes in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE – De politie heeft donderdagochtend 2 lammetjes gevonden in een wijk van Sprang-Capelle. De dieren stonden een beetje verdwaasd te kijken toen agenten ze vingen.

Eigenaar Angre Floren is er blij mee. Haar zus Lizette attendeerde haar erop dat op Facebook foto’s rondgingen van een bruin en wit schaap die in het dorp liepen. ,,Het waren inderdaad mijn lammetjes, die pas twee dagen in de wei stonden”, vertelt Angre. Toen ze bij haar weide in de buurt van het politiebureau aankwam, wist ze het zeker. ,,De poorten stonden wagenwijd open.” Ze vermoedt dat vandalen het hek open hebben gezet.

Ongedeerd
Ze twijfelde niet en nam gelijk contact op met de politie. ,,Die bleek ze inderdaad gevangen te hebben. Je begrijpt dat de opluchting groot was.” Gelukkig bleken de beestjes geen verwondingen te hebben opgelopen. Wel waren ze doodop van hun avontuur. ,,Ze gingen meteen liggen in de wei en waren bekaf.” Angre heeft voor de zekerheid extra sloten gekocht om het hek om de weide beter te beveiligen.

En zoontje Alex, die mocht stiekem een uurtje spijbelen door de verloren lammeren. Angre: ,,Maar hij was gelukkig nog op tijd voor het oefenen van de schoolverlatersmusical.’’

Volledig scherm
De lammetjes werden op straat in de buurt van de wei gevonden. © Buurtbewoner Sprang-Capelle
Volledig scherm
De wijkagenten wisten de lammetjes te vangen. © Wijkagenten Loon op Zand

Waalwijk, Heusden e.o.