Volledig scherm
Veel mensen zijn tijdens De 80 van de Langstraat weg van huis. Dat biedt kansen voor inbrekers. © beeldwerkt

Politie waarschuwt: let op inbrekers tijdens '80 van de Langstraat'

WAALWIJK - Inbrekers kunnen het feest rond 'De 80 van de Langstraat' aardig verzieken. Politie Heusden roept mensen op extra alert te zijn tijdens het grote wandelevenement. Vorig jaar kreeg ze namelijk meerdere meldingen van woninginbraken in Drunen en Vlijmen. Het betrof voornamelijk huizen die direct naast het parcours gelegen waren. 

Komend weekeinde brengt de 80 van de Langstraat weer veel volk op de been. Duizenden mensen zijn van huis om zelf de 80 kilometer te lopen, wandelaars te steunen of feest te vieren. 

Quote

Wij hopen dat dit jaar de 80 een feestje blijft voor iedereen

Politie Heusden

,,Het thuiskomen bleek vorig jaar voor veel mensen geen feestje te zijn", laat de politie Heusden op haar eigen Facebookpagina weten. Inbrekers hadden namelijk hun slag geslagen. ,,Wij hopen dat dit jaar de 80 een feestje blijft voor iedereen", stelt de politie.  

Ze zet zelf extra personeel in om toezicht te houden. Maar de politie zegt niet overal tegelijk te kunnen zijn en vraagt daarom mensen ook een oogje in het zeil te houden. Wie iets verdachts ziet, moet dit melden. Met andere woorden, wees extra alert op verdachte personen die bijvoorbeeld meer interesse hebben voor de woningen dan de wandelaars.