Volledig scherm
© Thinkstock

Pop-up store 'Brandveilig Leven' tegen woningbrand in Waalwijk

WAALWIJK - De pup-up store Brandveilig Leven moet Waalwijkers bewuster maken van de risico's op een woningbrand. De winkel aan de Stationsstraat 26 is op zeven middagen en twee avonden in juni en juli geopend. 

De gemeente heeft de tijdelijke winkel opgezet op verzoek van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, die met de campagne Vooropletters aandacht wil voor de risico's die tot een woningbrand kunnen leiden en wat te doen om dit te voorkomen. 

In de winkel krijgen bezoekers tips en informatie van professionals. Ook kunnen mensen een woningbrand ervaren door een virtual reality bril op te zetten. Kinderen mogen op de foto in een brandweerpak en voor alle bezoekers ligt - zolang de voorraad strekt - een attentie klaar. De winkel wordt woensdag op 11.00 uur op een ludieke manier geopend door burgemeester Nol Kleijngeld. 

De popup-store is 's middags op 21 juni, 23 juni, 24 juni, 25 juni, 28 juni, 30 juni en 1 juli vanaf 13.30 uur geopend. Op 23 en 30 juni kan men er ook 's avonds terecht vanaf 18.30 uur. Verschillende ochtenden zijn uitgeruimd voor groepen senioren en scholieren. Zij kunnen een afspraak maken met de gemeente. 

Waalwijk, Heusden e.o.