Volledig scherm
© iStock

Pop-up store voor een veilig Waalwijk

WAALWIJK - Waalwijk krijgt vanaf woensdag een pop-up store waar inwoners met vragen of opmerkingen over de veiligheid terecht kunnen. De winkel is in de Grotestraat, in het pand waar voorheen de Halfords zat. Hoe lang de pop-up store zal blijven bestaan, is nog niet bekend.

Burgemeester Nol Kleijngeld maakte de komst van de pop-up store dinsdagavond bekend bij de veiligheidsbijeenkomst in het stadion van RKC. De gemeente organiseerde de avond om ideeën te verzamelen om Waalwijk veilig te maken. „Want we kunnen het niet alleen als gemeente en politie”, zo vindt de burgemeester. „We hebben daar hulp bij nodig.”

Zo’n 200 geïnteresseerden kwamen er op af, onder wie gemeenteraadsleden, inwoners en vertegenwoordigers van organisaties als Casade, Baanbrekers, Tavenu en de politie. Boodschap van de burgemeester: Waalwijk is veilig, maar er zijn ook zorgen. Want sommige criminaliteit blijft meer onder de radar door de digitalisering. Kleijngeld: „Je kan geen camera’s ophangen om bijvoorbeeld pesten te voorkomen als veel contact via Whatsapp verloopt. Dat is moeilijker grijpbaar.”

Waalwijk, Heusden e.o.