Volledig scherm
Het Mandemakers Stadion in Waalwijk. © ANP

PPO wil stadion RKC Waalwijk nog dit jaar kopen

WAALWIJK - Nog dit jaar moet de verkoop van het stadion van RKC van de gemeente Waalwijk aan projectontwikkelaar PPO rond zijn. Anders trekt de projectontwikkelaar het bod van drie miljoen euro in.

Die harde eis heeft PPO donderdag bij de gemeente neergelegd. Wethouder Ronald Bakker bracht in de avond de gemeenteraad op de hoogte. Bakker: „PPO snapt dat het politieke proces tijd vraagt, maar de projectontwikkelaar wil niet tot in de lengte der dagen wachten.”

Geen tijd
Volgens wethouder Bakker heeft de gemeente daarom simpelweg geen tijd om in te gaan op het plan van BIG-W, een groep van inwoners die het stadion ook wil kopen. Bovendien vindt Bakker het plan van de inwoners niet realistisch. Eerdere pogingen om geld uit de samenleving te krijgen voor RKC, liepen uit op een flinke teleurstelling volgens hem.

Op 15 december moet de gemeenteraad definitief akkoord gaan met de voorwaarden voor de verkoop van het stadion. Bij een ja, kan het koopcontract voor januari getekend worden en is het stadion van PPO.

Waalwijk, Heusden e.o.