Volledig scherm
Zo ziet de trampolinehal er van binnen uit © Kees Klijn

Pre-opening Nederlands grootste trampolinepark in Waalwijk

WAALWIJK – Trampolinehal Jump XL in Waalwijk opende zondag voor de eerste keer zijn deuren. In de grootste trampolinehal in Nederland – 2300 vierkante meter – werd proefgedraaid voor de officiële opening. Die vindt op zaterdag 18 juni plaats. Dan zullen Nederlandse toppers, onder meer op het vlak van freerunnen, laten zien wat er allemaal mogelijk is op de trampolines.

Twee jaar geleden werd in Nederland Jump XL geïntroduceerd, overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Met ‘Waalwijk’ staat de teller nu op 10. Het gaat dus hard. "Feel like flying, dat is kicken. Springen op een trampoline geeft je een gevoel van vrijheid", zegt locatiemanager Erik van der Horst. "Je hoeft je alleen aan de veiligheidsregels te houden, de rest vul je zelf in."

Plezierig vet verbranden
Volgens Belz is het springen op trampolines de beste manier om vet te verbranden. "Je spant automatisch al je spieren aan om goed te kunnen landen. Je krijgt er tegelijkertijd een stukje plezier bij." De jeugd weet vandaag de Jump XL al aardig te vinden. "Dat zullen we ook terug gaan zien met de scholen. De eerste boeking van 150 kinderen hebben we al binnen. Een uitje, waarin bewegen centraal staat."

Jump XL staat niet alleen voor individueel plezier. Zo is er ook een aparte ruimte met trampolines waarin trefbal kan worden gespeeld. "We trekken het zo breed mogelijk", aldus Belz.

Waalwijk, Heusden e.o.