Volledig scherm
De reclameboren van HC Waalwijk worden vervangen door reclameborden van de hockeybond. © Niels Van Den Hoven

Puntjes op de i voor 'grootste hockeyfeest ooit' in Waalwijk

WAALWIJK - Met een pubquiz trapt hockeyclub Waalwijk vrijdagavond het feestweekeinde af. Een weekeinde dat zondagmiddag zijn hoogtepunt beleeft met de oefeninterland Nederland - India. Het is de eerste interland bij HC Waalwijk ooit. Dat pakt de club groot aan. 

Sinds dinsdag is een groep vrijwilligers bezig het complex op sportpark Olympia om te bouwen tot een klein festivalterrein. Er staat een feesttent van 30 bij 20 meter, een tribune voor ruim 1500 man en zondag arriveren zeven foodtrucks.

Zaterdagavond is het 'Grootste Hockeyfeest Ooit, zoals HC Waalwijk het noemt. De entree is gratis, iedereen is welkom. ,,Ik heb geen idee hoe druk het wordt", zegt Olaf Koning van de organisatie. ,,Doordat er geen kaartverkoop is, weten we niet wie komt."

Koning zag onlangs beelden van de hockeywedstrijd Nederland-België bij hockeyclub Schiedam. Daar was lang niet zoveel georganiseerd als bij Waalwijk, zag Koning. ,,De spelers gaan hier zondag wat beleven."

Het hele weekeinde staat dus in het teken van de oefenwedstrijd. Op zaterdag trainen beide landen achter gesloten deuren. Voor de wedstrijd waren tot vrijdag zo'n 1600 kaarten verkocht.

Waalwijk, Heusden e.o.