Volledig scherm
Ook al wonen Nena Heesakkers (23) en Anne Verhiel (23) niet meer in Waalwijk, Fashion City wilden zij niet missen. © Fiona Waddell

Regen houdt publiek niet weg van nieuw mode-evenement Fashion City Waalwijk

WAALWIJK – De zomer is bijna ten einde en dus kunnen de zomerjurkjes worden verruild voor een nieuwe wintergarderobe. Bij Fashion City in Waalwijk kon iedereen dit weekend inspiratie opdoen.

Vorig jaar heette Fashion City nog gewoon oer-Hollands 'Modestad', maar na 29 jaar vonden Roel Aarts (29) van modezaak Rules en Dennis Stuij (40) van De Vinotake het tijd voor iets nieuws. De modellen werden verruild voor professionele dansers en danseressen en DJ's, live-bands en het decor, een videowall waarop geheel in stijl de skyline van New York te zien was, zorgden voor de finishing touch.

“We wilden het meer op de jeugd richten”, aldus Aarts. Dat is gelukt. Vooral het dancefeest op zaterdagavond viel in de smaak. “Er kwamen 3000 mensen op af”, vertelt Aarts. Anne Verhiel (23) was er ook bij: “Ik vind het allemaal hartstikke gezellig, maar ik let meer op de DJ en het dansen op zich dan dat ik op de kleding let.” Voor Maartje Sips (24) maakt dat niks uit: “Het gaat mij om de goede sfeer en die is er.”

Voor volgend jaar heeft Aarts ook al ideeën: “Dan wil ik lichteffecten op het raadhuis projecteren.”

Volledig scherm
Tijdens de omkleedsessies van de dansers werd het publiek vermaakt door live-band Dr. Rossi. © Fiona Waddell
Volledig scherm
Alle kleding werd geshowd door dansers en danseressen van modellenbureau Dyon Caractere. © Fiona Waddell

Waalwijk, Heusden e.o.