Volledig scherm
© Stock

Rekening van Waalwijk? Check je email!

WAALWIJK - Groot nieuws, dachten ze waarschijnlijk bij de gemeente Waalwijk. Er wordt in ieder geval zelfs een persbericht aan gewijd: Waalwijk gaat voortaan zijn rekeningen digitaal versturen, per email!

Het is bijna opmerkelijker dat dat nog niet gebeurde, maar volgens Waalwijk was het allemaal zo makkelijk nog niet: ‘het financiële systeem van de gemeente moest ervoor worden aangepast.’

Volgens Waalwijk komt de gemeente met de digitale post tegemoet aan de wens van ondernemers die regelmatig met de gemeente zaken doen. „Een digitale rekening is makkelijker te verwerken in de boekhouding, het bespaart papier en het is beter voor het milieu”, zegt wethouder Jan van Groos. Ook voor de gemeente is het pure winst, zo meldt het persbericht: „Het bespaart verzendkosten en hoe zuiniger de gemeente kan werken hoe beter het is voor de inwoners.”

Ondernemers die per se hun rekeningen via de post willen blijven ontvangen, hoeven zich overigens niet druk te maken. De gemeente is de beroerdste niet: „Als ze dat willen dan doen we dat.”

Waalwijk, Heusden e.o.