Volledig scherm
Het stadion van RKC. © ANP

RKC Waalwijk lijkt gered

WAALWIJK - RKC kan opgelucht ademhalen. Het ziet ernaar uit dat Waalwijk zal instemmen met de verkoop van het stadion. RKC is dan uit de problemen.

Er waren nog wel wat vragen, donderdagavond in de raadscommissie tijdens de vergadering over de eventuele verkoop van het Mandemakers Stadion. Want een projectontwikkelaar die drie miljoen euro biedt, het eerste jaar geen huur vraagt aan een betaald voetbalclub, maar wel garant staat voor het onderhoud. Dat lijkt te mooi om waar te zijn.

Maar RKC Waalwijk-directeur Remco Oversier deed zijn best zijn toehoorders te overtuigen. Nee, hij was niet naïef. En ja, hij had goede afspraken gemaakt. Van onverwachte huurverhogingen, zou geen sprake zijn, beloofde hij. Sterker nog: „Ook als we promoveren blijft de huur hetzelfde.”

Zakelijke deal
RKC Waalwijk kwam zelf met projectontwikkelaar PPO op de proppen. Een bevriende connectie van een van de commissarissen van de voetbalclub, zo zei Oversier. Een zakelijke deal voor PPO, al is de projectontwikkelaar inmiddels ook een beetje van RKC gaan houden, dacht hij. Desondanks zijn de afspraken zakelijk en duidelijk, verzekert Oversier. „Het eerste jaar hoeven we geen huur te betalen omdat het voor PPO belangrijk is om een gezonde huurder te hebben. Als wij straks 100.000 euro aan huur betalen, heeft PPO een rendement van 4 procent. Als we later 200.000 euro gaan betalen, een rendement van 8 procent. Dat krijg je niet bij een bank.”

Christiaan Kuijten (VVD) verwoordde wat waarschijnlijk veel raadsleden dachten: „Niks doen betekent faillisement en dan zal het verlies voor de gemeente nog groter zijn. Dus kunnen we niet anders dan kiezen voor afscheid nemen van RKC.”

Lees een verhaal over RKC Waalwijk in Brabants Dagblad, editie De Langstraat, van vrijdag 7 oktober.

Lees ook de tweets terug over de commissievergadering van donderdag:

Volledig scherm
Ook spelers van RKC mengden zich in het publiek. © Joris van Egmond/BD
Volledig scherm
Een volle publieke tribune tijdens de vergadering over RKC. © Joris van Egmond/BD

Waalwijk, Heusden e.o.